Zeilvakantie? Dit neem je mee!

Heb je een zeilvakantie geboekt? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten om te kunnen vertrekken! Om alles omtrent je zeilvakantie soepel te laten verlopen, is het relevant dat je op tijd begint met de voorbereiding. Je moet er onder andere voor zorgen dat je alle noodzakelijke spullen bij je hebt. Als je nog nooit op zeilvakantie bent geweest, is het namelijk niet altijd duidelijk wat handig is om gedurende deze vakantie bij je te hebben. Wij informeren je graag.

 • Zwemkleding voor een verfrissende duik
  Als je op zeilvakantie gaat, dan zal je waarschijnlijk heerlijk in aanraking komen met de warme zon. Het kan dan heerlijk zijn om een verfrissende duikt te nemen in het frisse water. Zorg er daarom voor dat jij je zwemkleding mee hebt.
 • Snorkelset om de prachtige vissen te bekijken
  Het is erg leuk om tijdens je zeilvakantie op een mooie plek te stoppen om even te snorkelen. Op deze manier kun jij je ogen uitkijken naar al het mooist in de zee. Vergeet daarom je snorkelset niet. Het zou jammer zijn als je daardoor niet kunt snorkelen.
 • Zonnebril
  Op het water zal de zon vele malen feller aanvoelen. Een kwalitatieve zonnebril is daarom onmisbaar om je ogen te beschermen tegen de felle zon.
 • Zonnebrandcrème
  Het is belangrijk om tijdens je zeilvakantie je huid goed te beschermen tegen de zon. Je zult namelijk veel in aanraking komen met de brandende zon. Zorg ervoor dat jij je goed insmeert om verbrandingen te voorkomen.
 • Medicijnen
  Natuurlijk hopen we dat niemand tijdens de zeilvakantie ziek wordt, maar als het toch gebeurd, is het handig om de juiste medicijnen bij je te hebben. Neem bijvoorbeeld pijnstillers mee en probeer je voor te bereiden als je op het water toch misselijk wordt. Je hebt hier speciale reisziekte medicijnen voor. Ook is het handig om een thermometer, pleisters en verband bij je te hebben. Je weet namelijk nooit wanneer je dit nodig hebt. Om je te beschermen tegen insectenbeten, is het ook goed om een insectenwerend middel mee te nemen.
 • Een handige rugzak
  Als je aan het zeilen bent op het water, dan zal je tussendoor veel havens en eilandjes bezoeken. Zorg ervoor dat je beschikt over een kwalitatieve stevige rugzak als je eenmaal aan wal gaat. Zo heb jij je spullen in de buurt, maar heb je toch je handen vrij.
 • De juiste kleding

Zorg ervoor dat jij tijdens je zeilvakantie beschikt over de juiste kleding. Neem onder andere katoenen kleding mee, jurkjes, rokjes, korte broeken, waterschoenen, sandalen, slippers en comfortabele ondergoed. Neem ook een pet of hoed mee om je hoofd te beschermen tegen de brandende zon.

Als je bovenstaande zaken bij je hebt tijdens je zeilvakantie, dan kun je erop rekenen dat je de belangrijkste zaken bij je hebt om zorgeloos op vakantie te kunnen. Een handige tip is om enkele weken van te voren al een koffer open te zetten. Herinner jij je iets belangrijks? Leg deze dan alvast in de koffer. Enkele dagen voordat je vertrekt, kun je vervolgens de tas goed en netjes inpakken met alles wat je nodig hebt. Veel succes met de voorbereiding!

 

Plaats een reactie